WAAROM UITFASEREN VAN VDI EENVOUDIGER IS DAN JE DENKT

WEBINAR

30 juli 2019 |11:00 tot 12:00

Wordt in jouw organisatie gebruik gemaakt van VDI (Virtual Desktop Infrastructure)? Dan wordt de discussie over de uitfasering ervan vast weleens gevoerd.


Logisch, want ondanks de voordelen, zijn er ook een aantal nadelen voor zowel de medewerkers als de ICT organisatie 

  • Gebruikers ervaren het als traag
  • Geen gebruik op tablet en mobiel
  • Relatief hoge kosten voor licenties, server capaciteit en beheer

De discussie over uitfasering strandt echter vaak op het punt dat zonder VDI geen toegang is tot bepaalde applicaties.


In onze visie kan VDI prima worden uitgefaseerd zonder toegang tot applicaties te verliezen. Met als resultaat een moderne werkplek voor medewerkers, veilig en eenvoudig beheer en aanzienlijke kostenbesparingen. 


Hoe precies? Dat leggen we je in dit webinar graag uit.

WAAROM VDI UITFASEREN EEN GOED IDEE IS

Uitfaseren van VDI is geen doel op zich. Voordat je ermee begint is het daarom van belang om vast te stellen wat de belangrijkste doelen zijn die de organisatie ermee wil bereiken. Dit zijn de meest genoemde doelen.

MODERNE WERKPLEK VOOR DE MEDEWERKERS

VEILIG EN EENVOUDIG BEHEER

AANZIENLIJKE KOSTENBESPARINGEN

Medewerkers met toegang tot de benodigde applicaties en gegevens zodat ze op desktop, tablet en mobiel optimaal hun werk kunnen doen.

De ICT-organisatie beheert op een veilige en overzichtelijke manier welke medewerker welke applicaties gebruikt en autorisaties heeft.

Kosten voor server capaciteit en licenties kunnen flink gedrukt worden wanneer er geen gebruik meer wordt gemaakt van VDI.

Elke dag werk ik hard om andere mensen minder hard te laten werken.


In mijn rol als business consultant bij Rapid Circle help ik organisaties succesvol te zijn met cloud technologie. Waarom? Simpel. De Microsoft cloud stelt mensen in staat om meer gedaan te krijgen, efficiënter te werken en creëert overzicht. Ik vind het leuk mijn kennis over deze (soms complexe) materie over te dragen op een manier dat het echt begrepen wordt.

FREERK TERPSTRA | BUSINESS CONSULTANT @RAPID CIRCLE

IK LEG HET JE GRAAG UIT

OVER RAPID CIRCLE

Rapid Circle ondersteunt organisaties bij het innoveren van samenwerking; de digitale werkplek; bij de transitie naar de cloud en bij het verbeteren van dienstverlening met Office 365, Microsoft Azure en CRM online. We doen dit sinds 2008 met inmiddels meer dan 140 medewerkers in Amsterdam, Pune en Melbourne.

JA, HIER WIL IK MEER VAN WETEN

LEREN HOE VDI EENVOUDIG KAN WORDEN UITGEFASEERD?